Διαδικτυακές ομιλίες Ελληνικού ICOMOS, για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων 2022

Διαδικτυακές ομιλίες Ελληνικού ICOMOS, για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων 2022: Κλιματική Αλλαγή και επιπτώσεις στην πολιτιστική κληρονομιά.

Όπως γνωρίζετε, η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων εορτάζεται παγκοσμίως  την 18η Απριλίου κάθε έτους. Το φετινό θέμα του εορτασμού αφορά στην Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Σχετική ανακοίνωση διακίνησε το Ελληνικό ICOMOS την 12η Απριλίου ε.έ., όπου περιλαμβανόταν και αφίσα της Ομότιμης Καθηγητρίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ κ. Ειρήνης Εφεσίου, μέλους του ΔΣ του Ελληνικού ICOMOS. Επειδή η 18η Απριλίου ε.έ. συνέπεσε με τις εορτές του Πάσχα, σχετικές διαδικτυακές ομιλίες θα γίνουν την Πέμπτη, 12η Μαΐου 2022, στις 19.00.

Τη συζήτηση θα διευθύνει η κ. Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, Ομότιμη Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού ICOMOS. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες με τον σύνδεσμο:

https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=mc15ae821d31744efe100f78ef87ffc1c

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο:

- κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, μέλος European Advisory Board for Climate Change, με θέμα: "Προσαρμογή των αρχαιολογικών χώρων στην κλιματική αλλαγή".

Σύντομες ομιλίες θα κάνουν οι:

- κ. Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Ομότιμος Καθηγητης της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, Μέλος ΔΣ Ελληνικού ICOMOS, με θέμα: "Κλιματική αλλαγή και μνημονική σταθερότητα: τοπία μνήμης, πολιτιστικές και πολιτικές αναφορές στο αρχαίο τοπίο".

- κ. Αθανάσιος Νακάσης, Επίτιμος Διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων ΥΠΠΟΑ, Πρόεδρος Ελληνικού ICOMOS, με θέμα: "Κλιματική αλλαγή και πολιτιστική κληρονομιά".

karyatides_quote.jpg